sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Vadelma-kardemummamurupiiras


pohja:
100 g voita huoneenlämpöisenä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
  • sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • kääri taikina kelmuun ja laita 30 minuutiksi jääkaappiin
  • painele taikina irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 24 cm)


    täyte:
    400 g mantelimassaa
    200 g voita huoneenlämpöisenä
    • vaahdota
    120 g kananmunaa huoneenlämpöisenä
    180 g keltuaista huoneenlämpöisenä
    • lisää vähän kerrallaan koko ajan vatkaten
    30 g perunajauhoja
    • lisää
    • kaada täyte pohjan päälle
    • paista uunin alimmalla tasolla 175 °C noin 20 minuuttia tai kunnes täyte alkaa jähmettyä ja pinta on hieman ruskea
    250 g vadelmia
    • ripottele puolikypsän piiraan päälle


      kardemummamuru:
      100 g mantelimassaa
      100 g voita
      1 dl sokeria
      3 dl vehnäjauhoja
      1 rkl kardemummaa
      • nypi ainekset murumaiseksi seokseksi
      • ripottele vadelmien päälle ja jatka paistamista noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja muru kullanruskeaa
      • anna jäähtyä ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa


        Ei kommentteja:

        Lähetä kommentti