keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Patonki



esitaikina:
2 ½ g tuorehiivaa
150 g vettä
150 g vehnäjauhoja
  • sekoita hyvin kulhossa, peitä kelmulla ja anna olla 4 tuntia huoneenlämmössä

taikina:
3 g tuorehiivaa
150 g vettä
350 g vehnäjauhoja
  • mittaa ainekset ja valmis esitaikina yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 13 minuuttia
8 g hienoa merisuolaa
  • lisää suola taikinaan ja jatka vaivaamista vielä noin 7 minuuttia
  • anna taikinan levätä 1 ½ tuntia
  • leivo taikinasta 2 patonkia ja laita ne nousemaan patonkipellille, tee halutessasi viillot pintaan
  • paista 225 °C kullanruskeiksi


ohje Jan Hedh - Mestarileipurin leipäkirja

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti