tiistai 25. heinäkuuta 2017

Punajuuririsotto



Kasvimaalta on saanut nostaa jo hetken satoa ja nyt alkaa olla punajuuret ja porkkanat hyvän kokoisia. Ihanaa tehdä ruokaa oman maan sadosta :) Nyt testiin pääsi punajuuririsotto, jossa omasta maasta punajuuret, pillisipulit sekä paahdetut porkkanat. Risotosta tuli melko hurjan väristä, mutta se ei haitannut. Maku oli täysi kymppi, suosittelen!

Käytän samaa risottopohjaa muihinkin risottoihin. Yleensä laitan valkoviiniä, mutta tässä käytin roseeta. Lohirisottoon lisään lopussa lohen kanssa hieman sitruunamehua sekä tilliä. Ohje on monikäyttöinen mausteita vaihdellen.


2 annosta

1 ½ rkl öljyä
2 pillisipulia varsineen (tai 2 salottisipulia)
1-2 valkosipulin kynttä
  • laita öljy paistinpannulle ja hienonna sipulit joukkoon
  • kuullota hetki
1 dl Arborio-riisiä
  • lisää pannulle  ja kuullota hetki
1 dl valko-/roseviiniä
  • lisää ja anna kiehua hiljalleen samalla sekoitellen
100 g hienoa punajuuriraastetta
  • lisää
5 ½ dl kuumaa kasvislientä
  • lisää vähän kerrallaan ja anna nesteen imeytyä lisäysten välissä
  • anna risoton kiehua hiljalleen samalla sekoitellen
  • jatka kunnes kaikki kasvisliemi on lisätty
3 rkl parmesanraastetta
3 rkl mascarponea
mustapippuria
  • lisää ja sekoita hyvin sekaisin
  • risotto saa jäädä hieman kosteaksi
  • tarjoa esimerkiksi paahdettujen porkkanoiden ja paahdettujen pähkinöiden kanssa tai feta-/vuohenjuuston kanssa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti