maanantai 13. helmikuuta 2017

Daimjuustokakku



Olen aikaisemmin leiponut Daim-kakun, joka muistuttaa pakastealtaan kakkua. Tällä kertaa päätin tehdä juustoisen version. Daimjäätelö on yksi mieheni lempijäätelöistä, joten siitä se ajatus lähti tehdä samalla makumaailmalla juustokakkua :) Näin ystävänpäivän alla on mukava hemmotella lähimmäisiä ja leipoa heille mieluisia herkkuja. Kakussa myös teemaan sopiva sydänkoristelu.


20 cm vuoka tai korkea 18 cm vuoka

pohja
100 g kaurakeksejä
  • jauha hienoksi muruksi
50 g Daim-suklaata (suklaalevy)
30 g voita
  • sulata suklaa ja voi mikrossa ja sekoita keksimuruun
  • painele tiiviisti vuoan pohjalle

mousse
80 g maitoa
2 vaniljatankoa
  • mittaa maito kattilaan ja raavi vaniljatangoista siemenet sekaan, laita myös tangot kattilaan
  • kiehauta ja anna hetki maustua
  • poista vaniljatangot
5 liivatetta
  • lisää liotetut liivatteet kuumaan maitoon ja sekoita hyvin
  • jätä odottamaan
100 g kananmunia
160 g sokeria
  • vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi
  • kaada kuuma liivateseos ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen
150 g crème fraîchea
200 g tuorejuustoa
  • lisää ja sekoita varovasti joukkoon
350 g vispikermaa
  • vaahdota ja kääntele joukkoon
100 g Daim-rakeita
  • lisää ja kääntele joukkoon
  • kaada mousse vuokaan ja tasoita pinta
  • nosta kylmään ja anna hyytyä muutama tunti tai mielellään seuraavaan päivään

ganache
100 g Daim-suklaata (suklaalevy)
10 g glukoosisiirappia
  • mittaa kulhoon
40 g vispikermaa
  • kiehauta kerma ja kaada suklaan joukkoon
  • sekoittele tasaiseksi (suklaan Daim-palat saavat jäädä)
  • jäähdytä haaleaksi ja kaada kakun pinnalle
  • levitä siten, että reunoille tulee sinne tänne valumat
  • nosta kylmään hyytymään
  • koristele oman maun mukaan




5 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku. :)

    VastaaPoista
  2. Satunnainen vierailija16. helmikuuta 2017 klo 8.44

    Kuulostaa ihanalta. Jos jättää kananmunan täytteestä pois, niin vaikuttaako miten rakenteeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttaa melko paljon. Munavaahto antaa massalle kevyen ja ilmavan rakenteen sekä reilusti tilavuutta. Ilman sitä kakku on huomattavasti tiiviimpi ja matalampi.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja niin hyvää, pitääkin ehkä tehdä tätä pian uudestaan.

      Poista