sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Marja-kermarulla



Välillä tekee mieli perinteistä kermakakkua, siispä päätin leipoa raikkaan makean marja-kermakakun. Tämä poikkeaa kuitenkin hieman perinteisestä, kakku kätkee sisälleen rullan. Kakku sopii hieman kiireisempäänkin aikatauluun, jota omakin arki on viime aikoina ollut. 



noin 10 hengen kakku

paahtokinuski
80 g kermaa
  • kiehauta ja jätä odottamaan
70 g sokeria
5 g glukoosia
30 g vettä
  • mittaa toiseen kattilaan ja kuumenna kovalla lämmöllä kunnes kullanruskeaa (noin 2-3 minuuttia kiehumisen alkamisesta)
  • ota kattila liedeltä ja kaada kuuma kerma sekaan, sekoita
  • seos kuohuu tässä vaiheessa, joten kannattaa keittää kinuski korkeassa kattilassa
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
  • mausta ja siirrä kylmään jäähtymään


pohja
235 g kananmunaa
140 g raakasokeria
  • vaahdota
55 g vehnäjauhoja
25 g perunajauhoja
20 g mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
  • yhdistä kuivat aineet ja kääntele varovasti munavaahtoon
  • levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
  • paista uunin keskitasolla 200 °C noin 8 minuuttia
  • kumoa kypsä pohja leivinpaperille, jolle on siroteltu sokeria
  • anna jäähtyä
raikasta mustaherukkahilloa
  • levitä ohut kerros jäähtyneelle pohjalle
200 g vispikermaa
  • vaahdota kerma
  • sekoita kermavaahtoon jäähtynyt paahtokinuski
  • levitä kinuskikerma pohjalle
  • leikkaa pohjalevy pituussuunnassa kolmeen suikaleeseen
  • rullaa yksi suikale rullalle kuten kääretorttu ja nosta se pystyyn tarjoilualustalle
  • kierrä kaksi muuta suikaletta rullan ympärille
raikasta mustaherukkahilloa
marjoja (vadelmia, musta- ja punaherukoita)
  • levitä ohut kerros hilloa kakkurullan päälle
  • asettele reilu kerros marjoja hillon päälle
hyytelösokeria
  • valmista kakulle kiille hyytelösokerista paketin ohjeen mukaan
3-4 dl vispikermaa
tomusokeria oman maun mukaan
  • vaahdota kerma ja makeuta oman maun mukaan
  • levitä ohuen ohut kerros kermavaahtoa kakun reunalle
  • pursota suurella ruusutyllalla pystypursotukset ja tähtityllalla kakun päälireuna
  • koristele esimerkiksi marjoilla, paahdetulla mantelilastulla ja suklaakoristeilla

Kakku ei liiemmin tarvitse kostutusta, mutta halutessasi voit kostuttaa pohjaa kevyesti vaniljalla maustetulla maidolla ennen täytteiden levittämistä pohjalle.








Osallistuin kakulla leivontafoorumin toukokuun kakkuhaasteeseen ja palkinnoksi sain Raision paketin, joka sisälsi kauraisia sämpyläjauhoja, täysjyvävehnäjauhoja, ruispizzamixiä, ohukais- ja vohvelijauhetta sekä tummaa ja vaaleaa kakku- ja muffinssimixiä. Kiitos :)


4 kommenttia:

  1. Wau, kaunis kakku! Tämän ohjeen nappaan kyllä talteen! :)

    VastaaPoista
  2. Onpas hauskannäkönen tuo kakku sisältä! Täytyy melkein laittaa kakku kokeiluun tuolla idealla!

    VastaaPoista