maanantai 12. elokuuta 2013

Korvapuustit



Pitkästä aikaa tuli leivottua pullaa ja päätin tehdä osasta korvapuusteja. Tein niihin hieman erilaisen kanelitäytteen ja pullista tuli lähes täydellisiä, nam! Tein taikinan tällä ohjeella, mutta suurempana.

Uunituore pulla & kylmä maito


kanelitäyte
125 g pehmeää voita
160 g fariinisokeria
85 g vaaleaa siirappia
5 tl kanelia
½ tl suolaa
1 ½ pss Blå band vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
  • sekoita kaikki aineet sekaisin
  • täytteestä riitti 5 dl pullataikinaan








8 kommenttia:

  1. Ei vitsi. Niin täydellisen kauniita pullia että eihän noita raaskisi syödä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin ne on maistunut :D Aina silloin tällöin tulee leivottua pullaa pakkaseen vierasvaraksi, mutta kummasti ne sieltä hupenee pikku hiljaa...mikä lie kotitonttu käy ne syömässä.

      Korvapuustit on itselleni ollut sellainen pieni ongelma. Minulla on paha tapa laittaa liian paljon voita väliin, joten uunissa sulava voi saa korvapuustit leviämään holtittomasti :D Nyt kesytin ne hieman tuhdimmalla täytteellä ja vähintään yhtä herkullisella!

      Poista
  2. Ihanan näköisiä :) Suolan käyttö täytteessä olikin mulle uusi juttu. Yleensä laitan suolaa moniin makeisiin leivonnaisiin, mutta pullien täytteseen ei vielä ole tullut pistettyä. Se varmaan korostaa makuja mukavasti? Jos ens kerralla itsekin muistaisi koittaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suola sopii ainakin tähän täytteeseen hyvin :)

      Itsekin käytän suolaa moniin makeisiinkin leivonnaisiin tai ainakin normaalisuolaista voita suolattoman sijasta.

      Poista
  3. Ihania! Nyt tekis mieli tällaista täydellistä korvapuustia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuore pulla on kyllä aina yhtä hyvää :)

      Poista
  4. Ovatpa kauniita pullia! Vaniljakreemijauhetta olen käyttänyt dallaspullia tehdessäni, mutta enpä ole keksinyt kokeilla korvapuusteihin - kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla :) Sitoo kivasti täytettä niin voi laittaa vähän reilumminkin ja tuo myös makua.

      Poista