lauantai 31. elokuuta 2013

Kirsikkapiirakka



24 cm piirakkavuoka tai pitkä irtopohjavuoka

taikina
150 g kylmää voita
4 dl vehnäjauhoja
¾ dl tomusokeria
½ tl kanelia
1 kananmuna
½ rkl maitoa
  • sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin
  • kääri kelmuun ja laita kylmään vähintään tunniksi


täyte
1 ½ l (pakaste)kirsikoita perattuina ja kivet poistettuina
1 ½ dl hillosokeria
1 vaniljatanko halkaistuna
  • mittaa aineet kattilaan ja kiehauta
½ dl sitruunamehua
3 rkl perunajauhoja
  • sekoita ja suurusta täyte
  • poista vaniljatanko
tl kanelia
  • mausta ja anna jäähtyä
  • jaa taikina kahteen osaan siten, että toinen osa on hieman suurempi
  • kauli suurempi osa pohjaksi siten, että taikina yltää hieman yli reunojen
  • levitä täyte pohjalle ja taita taikinan reunat täytteen päälle
maitoa
  • voitele reunat maidolla
  • kauli pienempi osa taikinaa kanneksi
  • nosta kansi paikoilleen ja paina yli menevä taikina vuoan reunoja vasten pois
  • jääneestä taikinasta voit tehdä koristeita piirakan päälle
  • pistele kanteen reikiä haarukalla ja voitele maidolla
raakasokeria
  • ripottele pinnalle ja paista uunin alatasolla 175 °C noin 35-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea
  • tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa



4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen! Tätä täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Kanelista tuli kiva syksyinen säväys piiraaseen :) Ja sopi se muutenkin hyvin kirsikan kaveriksi.

    VastaaPoista