tiistai 11. kesäkuuta 2013

Juustoinen lohi-sipulikastike pastalle



Helppoa, hyvää & nopeaa!

Joskus on päiviä, kun ei meinaa aika riittää kaikkeen tarvittavaan. Tällöin on mukava turvautua helppoon ja nopeaan ruokailuun. Sen sijaan, että hakisi noutoruokaa, voi valmistaa esimerkiksi herkullista pastaa hetkessä. Pasta valmistuu nopeasti ja kastike siinä samalla pastan kiehuessa.

Tässä pastakastikkeessa on ihana lohen ja sitruunan yhdistelmä sekä makua tuomassa eri sipulit. Kermaista rakennetta on tuomassa ruokakerman lisäksi Valion Koskenlaskija sipuli-ruohosipulisulatejuusto. Juusto on laktoositonta, joten kastikkeen voi valmistaa myös täysin laktoosittomana.


Valiolla on käynnissä kilpailu, jossa kisaa 12 reseptiä arjen pelastajina. Käykäähän äänestämässä reseptiäni Koskenlaskijan kilpailusivustolla :) Äänestysaika on 11.6.-7.7. Äänestäneiden kesken arvotaan savuttamaton hiiligrilli!






3 annosta

2 rkl öljyä
  • kuumenna kattilassa
2 kesäsipulia varsineen
1 valkosipulin kynsi
  • pilko kesäsipulit kattilaan ja purista valkosipulin kynsi mukaan
  • kuullota hetki
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokakermaa
1 ½ rkl Kotisinappia
  • lisää ja kuumenna kiehuvaksi
½ pkt (125 g) Koskenlaskija sipuli-ruohosipulijuustoa
  • lisää juusto kuutioituna
  • sekoittele, kunnes juusto on sulanut
300 g lämminsavulohta
  • lisää lohi sopivina paloina
mustapippuria
suolaa
  • mausta
  • tarjoa keitetyn (pinaatti)pastan kanssa
  • kastike valmistuu sopivasti samalla, kun pastavesi kiehuu ja pasta kypsenee








Yhteistyössä Valio Koskenlaskija

2 kommenttia: