lauantai 29. kesäkuuta 2013

Baileys-brownie



Jääkaapissa on jo tovin pyörinyt avattu pullo appelsiinitryffelin makuista Baileys-likööriä. Päätin kehitellä siitä brownien ja vaikka liköörin määrä on melko vähäistä, maistuu se ihan hyvin tässä browniessa. Makeaa, joten pieni pala riittää kerralla :) Tein ohjeen määrän 16 cm reunavuokaan.


16-18 cm vuoka

pohja
45 g voita huoneenlämpöisenä
100 g tomusokeria
  • vaahdota
1 iso kananmuna
  • lisää
2 rkl Baileys-likööriä
  • lisää
30 g tummaa suklaata
  • sulata ja lisää
30 g vehnäjauhoja
  • lisää
50 g tummaa suklaata
30 g saksanpähkinöitä
  • rouhi suklaa ja pähkinät, nostele taikinaan
  • kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 180 °C noin 20 minuuttia, brownien kuuluu jäädä meheväksi
  • anna jäähtyä


täyte
50 g voita huoneenlämpöisenä
40 g tomusokeria
  • vaahdota
70 g maitosuklaan makuista Philadelphiaa
2 rkl Baileys-likööriä
  • lisää ja sekoita tasaiseksi
  • siirrä jäähtynyt brownie tarjoiluvadille ja levitä täyte päälle
  • laita kylmään, jotta täyte hieman kovettuisi


kuorrutus
dl kuohukermaa
1 rkl Baileys-likööriä
1 rkl vaaleaa siirappia
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
50 g tummaa suklaata
  • kaada kuuma kermaseos suklaan sekaan ja sekoita tasaiseksi
  • levitä täytteen päälle
  • laita kylmään jähmettymään






3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta! Saako tuota appelsiinitryffelin makuista Baileys likööriä Alkosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, En ole itse ainakaan nähnyt Alkossa. Laivalla olen nähnyt ja omani jäi mukaan Lontoon lentokentältä. Tavallinen Baileys sopii varmasti myös hyvin ja halutessaan vaikka raastaa hieman appelsiinin kuorta mukaan :)

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköistä...tämä päätyy ehdottomasti "jonotuslistalle" kokeiluun :) En ole minäkään tuollaiseen Baileys likööriin törmännyt.

    VastaaPoista