lauantai 3. marraskuuta 2012

Päärynäinen mutakakku



26x26 cm reunavuoka

pohja
murotaikina x 1½-2 riippuen miten ohuen pohjan haluaa
  • painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm korkeuteen
  • peitä foliolla ja paistoherneillä ja esipaista pohjaa 200 °C noin 12 minuuttia
  • poista herneet ja folio


täyte
300 g kananmunia
225 g raakasokeria
225 g fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
  • vaahdota
260 g voita
  • sulata ja lisää vaahtoon
75 g kaakaojauhetta
75 g vehnäjauhoja
225 g pecanpähkinää rouheena
  • lisää yhdistetyt kuivat aineet
  • kaada täyte esipaistetulle pohjalle
säilykepäärynää
  • lado siivuina tai lohkoina täytteen päälle
  • paista 200 °C noin 30 minuuttia
  • täyte saa jäädä keskeltä hieman hytiseväksi
  • tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti