tiistai 20. joulukuuta 2011

Pähkinäsuklaafudge & minttunamit


Pähkinäsuklaafudge

4 ½ dl sokeria
2 ½ dl kuohukermaa
50 g voita
½ dl siirappia
120 g maitosuklaata
  • mittaa kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 116 °C
  • vatkaa kuohkeammaksi ja vaaleammaksi
50 g valkosuklaata
  • rouhi ja lisää, ei tarvitse sekoittua kunnolla
  • kaada massa leivinpaperilla vuorattuun 20 x 20 cm vuokaan
1 dl cashewpähkinöitä paahdettuna ja rouhittuna
sormisuolaa
  • ripottele fudgen päälle
  • anna jähmettyä kylmässä ja säilytä kylmässä



Minttunamit

1 valkuainen
  • vaahdota kovaksi vaahdoksi
piparminttuaromia
  • lisää maun mukaan
noin 5-6 dl tomusokeria
  • lisää vähän kerrallaan, kunnes massa on kiinteää ja notkeaa
  • kauli tomusokeroidulla alustalla ½-1 cm paksuiseksi
  • ota pienellä muotilla paloja
200 g tummaa suklaata
  • sulata suklaa ja dippaa palat





3 kommenttia:

  1. Etsiskelin jotain karkki- tai keksireseptiä, joita voisin leipoa ystävälleni syntymäpäivälahjaksi ja pakata sen kauniiseen kääröön. Joudun kuitenkin tekemään lahjan n. 1-1,5 viikkoa ennen h-hetkeä. Osaisitko sanoa pysyykö esim tuo fudge, pähkinäsuklaanamit tai 14.6.2012 postaamasi "suolaisen makeat cookiet" hyvänä niin pitkään?

    VastaaPoista
  2. Cookiet säilyvät parhaiten, joten tekisin niitä :) Tiiviisti säilytettynä ovat hyviä kuukaudenkin. Namit alkavat olla parhaan päivänsä nähneitä tuon 1,5 viikon päästä, joten ei jää kauheasti aikaa nauttia lahjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos pikaisesta vastauksestasi! Näin luultavasti teenkin :)

      Poista