Pähkinäsuklaafudge
4 ½ dl sokeria
2 ½ dl kuohukermaa
50 g voita
½ dl siirappia
120 g maitosuklaata
- mittaa kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 116 °C
- vatkaa kuohkeammaksi ja vaaleammaksi
- rouhi ja lisää, ei tarvitse sekoittua kunnolla
- kaada massa leivinpaperilla vuorattuun 20 x 20 cm vuokaan
sormisuolaa
- ripottele fudgen päälle
- anna jähmettyä kylmässä ja säilytä kylmässä
Minttunamit
1 valkuainen
- vaahdota kovaksi vaahdoksi
- lisää maun mukaan
- lisää vähän kerrallaan, kunnes massa on kiinteää ja notkeaa
- kauli tomusokeroidulla alustalla ½-1 cm paksuiseksi
- ota pienellä muotilla paloja
- sulata suklaa ja dippaa palat
♥ ♥ ♥
Etsiskelin jotain karkki- tai keksireseptiä, joita voisin leipoa ystävälleni syntymäpäivälahjaksi ja pakata sen kauniiseen kääröön. Joudun kuitenkin tekemään lahjan n. 1-1,5 viikkoa ennen h-hetkeä. Osaisitko sanoa pysyykö esim tuo fudge, pähkinäsuklaanamit tai 14.6.2012 postaamasi "suolaisen makeat cookiet" hyvänä niin pitkään?
VastaaPoistaCookiet säilyvät parhaiten, joten tekisin niitä :) Tiiviisti säilytettynä ovat hyviä kuukaudenkin. Namit alkavat olla parhaan päivänsä nähneitä tuon 1,5 viikon päästä, joten ei jää kauheasti aikaa nauttia lahjasta.
VastaaPoistaHei ja kiitos pikaisesta vastauksestasi! Näin luultavasti teenkin :)
Poista