torstai 8. joulukuuta 2016

Luukku 8: Tähtikoristeet rautalangastaSieviä koristeita jouluun voi valmistaa myös itse. Nämä pienet rautalankatähdet syntyvät melko vaivattomasti pienen alkunikkaroinnin jälkeen. Tähtiä voi asetella erilaisiin asetelmiin, kynttilöiden viereen, sitoa narulla tähtinauhaksi jne jne. Vain mielikuvitus on rajana :)


tarvitset:
pienen pätkän lautaa tms
vasaran
nauloja
kynän
paksumpaa ja ohuempaa rautalankaa
sivuleikkurit


Aloita piirtämällä tähden ääriviivat lautaan. Naputa jokaisen mutkan kohtaan naula tukevasti kiinni. Kieputa paksummasta rautalangasta tähden runko. Laita aloitus- ja lopetuskohdat vähän matkaa päällekkäin. 
Irroita tähti varovasti naulakehikosta. Tässä vaiheessa muoto hieman aukeaa, mutta saat tähden pysymään kiinni kiepauttamalla aloitus- ja lopetuskohdan kiinni.
Kun olet saanut tähtien rungot valmiiksi, kieputa jokaiseen ohutta rautalankaa ristiin rastiin sakaroihin ja keskiosaan. Katkaise lanka ja piilota pää tähden sisälle.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja ja helppoja askarteluvinkkejä sinulla! Tämä menee kokeiluun tyttären kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että olet saanut uusia ideoita toteutettavaksi :) Ajatuksena olikin laatia sellaisia askarteluohjeita, joita on helppo ja nopea toteuttaa, niin ehtii tehdä vaikka tuttaville lahjat itse :)

      Poista