sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Laskiaisen tuuttipullat



Laadin vuosi sitten HerkkuLeivonta-lehteen reseptin laskiaispullista, jotka ovat tuutin muodossa. Oli ilahduttavaa huomata, miten paljon lehden ilmestymisen jälkeen tuuttipullia näki blogeissa ja facebookin leivontaryhmissä. Laskiaisen tuuttipullat olivat selkeästi tykätty tapa leipoa laskiaispullat uuteen muotoon.

Ihan uusi ideahan tämä ei kuitenkaan ollut, onhan lehteviä kermasarvia leivottu jo pitkään. Minusta oli hauska kokeilla myös laskiaispullat samalla idealla ja kyllä kannatti :) Nyt näin vuosi ideasta ja laskiaisen taas lähestyessä jaan reseptin myös blogissa, vaikka se jo moneen blogiin ilmestyikin lehden jälkeen.


noin 12 tuuttipullaa

taikina
2 ½ dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
¾ tl suolaa
1 pieni kananmuna
2 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
noin 7 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita
  • mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 12 minuuttia
  • anna levätä noin 30 minuuttia
  • kauli taikinasta noin 40 x 30 cm kokoinen levy
  • leikkaa levystä 40 x 2½ cm kokoisia suikaleita
  • kieputa suikaleet voideltujen sarvimuottien ympärille ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille
  • kohota hyvin
kananmuna
raesokeria/mantelirouhetta
  • voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria/mantelirouhetta
  • paista 200 °C noin 7-10 minuuttia
  • anna jäähtyä ja poista muotit
  • täytä oman maun mukaan hillolla, mantelitäytteellä ja kermavaahdolla ja koristele tomusokerilla


mantelitäyte
150 g mantelimassaa
½ dl kermaa
3 rkl kinuskikastiketta
ripaus suolaa
muutama tippa karvasmanteliaromia
  • mittaa kulhoon ja vatkaa tasaiseksi massaksi





5 kommenttia:

  1. Voi nams, ihania! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja! Näitä pitäisi minunkin kokeilla. Mulla ei ole noita sarvimuotteja. Voitelitko myös nuo foliotötteröt vai tarviiko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suihkautin niihinkin vuokaspraylla. Jos saa askarreltua mahdollisimman sileän tötterön niin uskoisin sen lähtevän ilman rasvaustakin pois.

      Poista
  3. Satunnainen vierailija19. tammikuuta 2016 klo 8.04

    Moi! Ihanaa, kun muistutit. Tein näitä viime vuonna ja taas nyt kyllä teen. Vinkkinä Leena-muorille, folio tötteröt toimii mainiosti ilman voiteluakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laskiaispullien fanina oli pakko laittaa ajoissa ohje esille blogiin :)

      Poista