sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Suklaatryffelikakku



Tuhti suklaakakku suklaan ystäville. Kakussa on mehevä suklaapohja, välissä viskillä maustettua tummasuklaatryffeliä ja päällä valkosuklaa-maitosuklaatryffeliä. 


24 cm kakku

pohja
130 g voita
50 g tummaa suklaata
  • sulata
1 dl öljyä
2 ¼ dl kylmää vettä
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
¾ tl soodaa
1 maustemitta suolaa
1 rkl vaniljasokeria
135 g kananmunaa
120 g ranskankermaa
  • sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • kaada taikina voideltuun vuokaan
  • paista 175 °C noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa
  • anna jäähtyä ja leikkaa pohja kahdeksi kerrokseksi


tummasuklaatryffeli
130 g kermaa
40 g viskiä
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
135 g tummaa suklaata
  • kaada kuuma kerma suklaan sekaan ja sekoita tasaiseksi tryffeliksi


valkosuklaa-maitosuklaatryffeli
120 g kermaa
1 rkl maitoa
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
180 g maitosuklaata
30 g valkosuklaata
  • kaada kuuma kerma suklaan sekaan ja sekoita tasaiseksi tryffeliksi
  • anna tryffeleiden jäähtyä hieman
viskillä maustettua sokerivettä
  • aseta toinen pohjakerros reunavuokaan ja kostuta hieman
  • kaada tummasuklaatryffeli pohjan päälle
  • aseta toinen pohjakerros tryffelin päälle ja kostuta hieman
  • kaada valkosuklaa-maitosuklaatryffeli pohjan päälle
  • nosta kylmään jähmettymään
  • poista renkaasta ja koristele






20 kommenttia:

  1. Huh huh mikä herkku! Voisikohan tuota viskiä korvatajollain(paremman makuisella:))?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi korvata :) Vaikka rommilla, kermaliköörillä tms, joka kuitenkin sopii suklaan kanssa yhteen. Jos ei halua alkoholia niin maito taikka appelsiinimehukin menisi :)

      Poista
  2. Voi kuinka herkullisen näköistä. Pitäisikin taas tehdä suklaakakkua. Ihanan suklaisen näköinen kakku ja varmasti hyvää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää :P Pienelläkin palalla sai hyvin suklaahimon taltutettua, tuhtia ja mehevää.

      Poista
  3. Tämä se vasta HYVÄÄ oli! Mehevää eikä liian makeaa. Paras suklaakakku mitä olen syönyt! Kiitos ohjeesta:)

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Pinnalla on erilaisia suklaahippuja ja suklaaströsseleitä, joita myydään ruokakaupoissa. Reunan koristeeseen olen ensin sulattanut tummaa suklaata ja levittänyt leivinpaperille ohuen kerroksen ja sen päälle pursottanut sulalla maitosuklaalla koukeroita.

      Poista
    2. Entä nuo renkaat suklaalastujen alla reunalla jotka ikään kuin kiertävät kakun ympäri?

      Poista
    3. Kappas nyt vasta hoksasin! Kakussa on siis kerroksittain pohjaa ja täytettä, eli nuo "rosoisemmat" osuudet kakun reunoilla ovat kakkupohjaa ja sileät kohdat suklaatryffliä :) kuulostaa helpolta kakulta valmistaa! Kermana siis kuohukerma? Maistuuko viski suklaatryffeleissä? En ole suuri viskin ystävä mutta sitä sattuisi miehen viskiharrastuksen takia taloudesta löytymään. Minkä kokoisessa reunavuoassa teit kakun? Kuinka monta annosta siitä tulee? Kakku vaikuttaa helpolta valmistaa ja on hyvin potentiaalinen ehdokas synttärikakukseni :)

      Poista
    4. Juurikin noin, että reunoilla näkyy kakun tryffeli- ja pohjakerrokset :) Kakun koko lukee heti reseptin alussa eli 24 cm vuoka oli käytössä. Korkeutta vuoassa on 7 cm. Jos on paljon matalampi vuoka, kannattaa tehdä vaikka 26 cm vuokaan niin ei tule yli reunojen. Kakku on tuhti, joten kyllä sen pitäisi riittää ainakin 13-15 hengelle.

      Kermaksi käy kuohukerma, vispikerma tms kunhan se on kermaa, ei kasvirasvasekotteita. Tai kyllähän nekin asian ajaa, mutta omaan makuun kermaa sen olla pitää :D

      Tryffelissä viskin maku on mieto ja kostutukseen käytettävän sokeriveden maustamiseen voi käyttää viskiä ihan oman maun mukaan tai olla käyttämättä ollenkaan. Näin on helppo säätää viskin voimakkuus mieleiseksi.

      Kakku on todella helppotekoinen ja niin hyvää :)

      Poista
    5. Mutta voiko vispikermaa kuumentaa? Mitä kermaa sinä käytit? Haluan onnistua varmasti :D

      Poista
    6. Voi kuumentaa :) Ainakin Valion vispikermasta voi keittää kinuskiakin, mutta pitkässä kuumennuksessa suosin kuohukermaa. En muista kumpaa käytin tässä kakussa, mutta molemmat toimivat varmasti.

      Poista
  5. Tein kakun ja se oli ihan järjettömän hyvää! Kostutukseen käytin espressoa mutta muuten noudatin ohjettasi. Kaikki meni muuten hyvin mutta reseptissäsi mainitsemillasi täyteaineiden määrillä en mitenkään saanut aikaan samanlaisia paksuja täytekerroksia kuin sinä! Tummasuklaatryffeli riitti juuri ja juuri peittämään ensimmäisen kerroksen ja päällimmäiseksi tullut maitosuklaa-valkosuklaatryffeli hulahti käytännössä kokonaan kakkupohjan sisään vaikka annoin senkin jäähtyä hyvän tovin ennen täyttämistä.. Onneksi minulla oli ylimääräistä kermaa ja suklaata joten tein vielä yhden tummasuklaatryffelin jonka kaadoin kakun päälle. Se pelasti tilanteen eikä taatusti ainakaan huonontanut kakun makua! Vierailta tuli kovasti kehuja, voiko mikään kakku missä on kolminkertainen suklaatäyte olla pahaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, ihan ohjeen määrillä ja ohjeen kokoiseen vuokaan määrien pitäisi olla sopivat :/ Tuo tumma tryffeliraita ei minullakaan ollut kovin paksu, vaikka ulkoreunasta näyttääkin siltä. Palakuvasta huomaa, että se on osittain imeytynyt pohjaan tehden siitä mehevän kakun. Olisiko tryffelit olleet kuitenkin hieman liian lämpöisiä ja näin ollen liian löysiä vielä, jos on täysin imeytynyt pohjaan?

      Hienosti olit pelastanut kuitenkin tilanteen ja mukavaa, että kakku oli maistunut :)

      Poista
  6. Oi, namnam. Tää taitaa olla pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  7. Ihana kakku! Eksyin tähän toisesta reseptistäsi, jossa olit tehnyt pohjan tämän kakun ohjeella mutta 18cm vuokaan. Haluaisin tehdä tuollaisen pikkukakun, mutta onko se sitten puolikas resepti vai jotain muuta?

    VastaaPoista
  8. Kuuluuko tummasuklaatryffelin olla kovin valuvaa? Minulla hurahti pohjan ohi ja vuoasta ulos:( Jäähdyttelin kyllä aika pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :( Kumpikin tryffeli on lämpöisenä juoksevaa, mutta kyllä niiden pitäisi kiinteytyä jäähtyessään ja jääkaappikylmänä olla ihan jämäkkää. Olisikohan ollut kuitenkin vielä liian lämpöistä :/ Kakkupohjan tulisi olla myös tiiviisti vuoan reunoissa kiinni, jotta täyte pysyy paikoillaan.

      Suklaissakin on kyllä eroja.

      Poista