maanantai 21. joulukuuta 2015

Sweet & salty fudge



Vielä ehtii valmistaa itsetehtyjä makeisia jouluksi ja lahjaksi. Fudge on takuuvarma herkku ja sitä on hauska varioida eri makuihin. Blogista löytyy aiemmalta joululta maitosuklaafudge, jota nyt muokkasin eri makuun. Linkin ohje toimii myös hasselpähkinärouheella (wiener nougatin tilalla) ja muistuttaa tällöin Tupla-suklaata. Nyt tein valkosuklaalla ja lisäsin hitusen sormisuolaa massaan.


noin 18x18 cm vuoka tai tavallinen leipävuoka

270 g sokeria
300 g kermaa
50 g siirappia
50 g voita
2 tl sormisuolaa
  • mittaa kattilaan ja kuumenna hämmentäen, kunnes seos on tasaista ja alkaa kiehua
  • keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on 116 °C
  • ota kattila liedeltä
200 g valkosuklaata rouhittuna
  • lisää ja vatkaa seosta sähkövatkaimella 2-5 minuuttia, kunnes seos vaalenee ja kuohkeutuu
  • kaada foliolla vuorattuun vuokaan
  • ripottele pinnalle pähkinöitä oman makusi mukaan (käytin suolapähkinöitä ja Nutisal sweet honey -pähkinöitä)
  • nosta kylmään kovettumaan muutamaksi tunniksi ja leikkaa annospaloiksi
  • säilytä viileässä



2 kommenttia:

  1. Nam nam nam! Fudge kuin fudge on vaan niin hyvää. Oikein ihanaa joulua!

    VastaaPoista
  2. Voi nams mums, taatusti ihania!

    VastaaPoista