torstai 10. joulukuuta 2015

Homemade Baileys



En ollut ajatellutkaan, että ihanaa kermalikööriä voisi valmistaa itsekin, ennen kuin luin tästä nettikeskustelusta. Ja kyllä kannatti kokeilla - tämä on todella hyvää! Oman liköörini maustoin karamelli-makusiirapilla ja sen voi halutessaan jättää ohjeesta poiskin tai vaihtaa johonkin muuhun makuun. Viskiksi nappasin miehen kätköistä 12 vuotta vanhaa Chivas Regalia.


vajaa litra likööriä (noin 15 %)

¼ vaniljatanko
  • halkaise ja kaavi siemenet esimerkiksi mukiin, laita myös tanko mukiin
1 tl tummaa kaakaojauhetta
  • mittaa mukiin
½ dl espressoa (tai vahvaa kahvia)
  • kaada kuumana mukiin ja sekoita kunnes kaakaojauhe on sekoittunut
  • anna hetken maustua ja poista vaniljatanko
2 dl kermaa
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
3 dl viskiä
4 rkl karamelli-makusiirappia
  • kaada kaikki ainekset puhtaaseen pulloon ja ravista hyvin sekaisin
  • säilytä kylmässä ja ravista aina ennen käyttöä



1 kommentti: