keskiviikko 5. elokuuta 2015

Suolapähkinä-toffeepiiras



Tämä suolaisen makea "snickers-piirakka" on taivaallisen hyvää ja helppo valmistaa :)


20 cm reunavuoka

pohja
1 pkt (210 g) Dops brownie -keksejä
¼ dl maitoa
1 rkl voita sulatettuna
  • hienonna keksit ja yhdistä maidon ja voisulan kanssa
  • painele keksiseos vuoan pohjalle ja noin 2 cm verran reunoille
  • nosta kylmään jähmettymään


täyte
2 ½ dl sokeria
dl vettä
  • mittaa kattilaan 
  • kuumenna keskilämmöllä sekoittamatta, kunnes sokeri on sulanut
  • nosta lämpöä ja kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri on paahtunut kullanruskeaksi
  • ota kattila liedeltä
1 dl kermaa
  • lisää (seos kuohuu tässä vaiheessa)
  • sekoita tasaiseksi ja nosta takaisin liedelle
70 g voita
  • lisää ja jatka keittämistä noin 5 minuuttia
2 tl vaniljasokeria
4 ½ dl suolapähkinöitä
  • lisää ja sekoita
  • kaada täyte pohjalle ja tasoita
  • nosta takaisin kylmään jähmettymään


kuorrutus
40 g tummaa suklaata
40 g maitosuklaata
55 g voita
1 tl glukoosisiirappia
  • mittaa mikron kestävään kulhoon ja sulata varovasti mikrossa välillä sekoitellen
  • kaada täytteen päälle ja levitä
  • nosta vielä hetkeksi kylmään jähmettymään
  • koristele esimerkiksi rouhituilla suolapähkinöillä ja sormisuolalla

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti