maanantai 10. elokuuta 2015

Raksakuulumisia - nyt syntyy valmiita pintoja

Aikaa on taas vierähtänyt tovi, kun olemme yrittäneet olla ahkeria raksalla. Nyt tuntuu, että valmista pintaa syntyy vauhdilla :)

Ulkomaalaus on vihdoinkin saatu valmiiksi. Loppurutistuksesta kiitos kuuluu miehen vanhemmille, kun itse olemme tehneet sisäpintoja. Sain myös talonumerot paikoilleen, jotka ovat sävy sävyyn ulko-oven kanssa. Ensimmäinen kuva hieman vääristää numeroiden näkyvyyttä, mutta tarpeen vaatiessa siirrämme ne talon seinälle, mutta tolpassa ne olisivat valaistuna.
Sisäseinien maalauksen jälkeen paneloimme katot. Vielä puuttuu katot vessoista, vaatehuoneesta sekä pesuhuoneesta ja saunasta (jolle ei ole vielä tehty mitään). Hieman meinasi huimata telineillä, kun pää hiposi neljässä metrissä.
Isossa tilassa saimme myös kattolistat aluilleen. Ei ollut helppoa ei :D Vinoa kattoa on vielä meidän makuuhuoneessa, mutta josko ison tilan katossa olisi tullut tarpeeksi harjoitusta. Muissa tiloissa pitäisi vielä tapetoida seiniä ennen kattolistojen laittoa.Toisessa vessassa alkaa lattia muotoutumaan ja toinen odottaa vesieristettynä vuoroaan. Laatoitus on isäni työmaata, joten siinä tulee pieniä taukoja arkisin.Perjantaina aloimme asentamaan muiden tilojen lattioita ja olemmekin nyt konttailleet polvet kipeiksi koko viikonlopun. Hieman pitäisi vielä jaksaa kontata, mutta voiton puolella taidamme olla kuitenkin jo :) Keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteet sekä kodinkoneet saapuvat ensi viikolla, joten saa kantaa ne sitten suoraan paikoilleen. Pari vaatekaappia olisi myös tarkoitus noutaa Ikeasta, jotta saisi kasattua ne paikoilleen ja sen jälkeen pääsee tapetoimaan niitä seiniä. Myös keittiön seinälle tulevat tiililaatat saapuivat ja ovat juuri niin ihanat kuin pitikin.

Lattiavalusta oli tullut hieman korkea, joten ulko-ovien kynnyksiin pitää kehitellä vielä jotakin. Myös kaadot lattiakaivoihin on melko suuret tästä johtuen ja on ottanut aikaa oikoa niitä hieman. Alla vielä lähikuvat lattioista. Pääosin lattia on puukuvioitua vinyylilankkua, hieman rustiikkista ja tuulikomeron sekä kodinhoitohuoneen lattia on kivijäljitelmää, myöskin vinyylilattiaa.
Kun etupihan puolella voi katsella lampaita niin takapihan puolella voi nauttia luonnon läheisyydestä. Peuraperhe on aina välillä töpsötellyt pihan perältä ohitse ja meni jäljet myös pihan läpikin.


2 kommenttia:

  1. Näyttää niin niin hyvältä��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Innolla odotan lopputulosta. Vahva visio on ollut alusta alkaen päässä, mutta toteuttaminen on vaatinut hirmuista ajatustyötä, etsintää, vertailua, kompromisseja jne.

      Poista