perjantai 24. huhtikuuta 2015

Sisustusvalinnat: lattiat ja tapetit

Pintamateriaaleissa jouduimme tekemään, varsinkin lattian suhteen, muutoksen suunnitelmiin. Olisin halunnut eteiseen ja oleskelutilaan Trinityn tammilankkulattian. Kävimme katsomassa lattiasta malleja ja totesimme sen turhan liukkaaksi. Edellisessä asunnossa oli vahattua tammiparkettia ja sekin oli liian liukas koirien tassujen alla. Toinen syy materiaalin vaihtamiseen oli hinta. Kustannusarvio ylittyi toisaalla niin jostakin muusta pitää vastaavasti nipistää. Nyt lattioihin on tulossa laadukasta vinyylilankkua, josta ei kyllä huomaa, että ei ole oikeasti puuta. Vaihdos ei loppujen lopuksi harmita, koska onhan tuo vinyyli huomattavasti helppohoitoisempikin. 
Tilasimme muutamasta mallista näytteet ja niistä löytyi juuri meitä miellyttävä vaihtoehto. Kuvan vasemmassa reunassa oleva lankku valikoitui meille. Kuvasta ei välity lankun elävä pinta, mutta luonnossa on todella aidon lankun näköistä. Otimme näytteet myös saumanauhoista lankkujen väliin, mutta niissä sävyt eivät sopineet lankkuun ja näin ollen se karsiutui pois. Päällä oleva vaalea laattajäljitelmä valittiin tuulikomeroon ja kodinhoitohuoneeseen.

Seinille laitamme jonkin verran tapettia, mutta pääosin kuitenkin maalataan. Jo edellisessä asunnossa oli Pip studion tapettia ja niitä tulemme nytkin käyttämään jonkin verran. Ne ovat vain niin ihanan pirteitä :) Osaan huoneista tulee yksi seinä tapettia ja loput huoneen seinistä maalataan tapettiin sopivalla sävyllä. Oleskelutilan seinät tulee kaikki maalattuna, mutta sävy on vielä mietinnässä. Pidän kovasti vaaleista sinisen sävyistä, joten hyvin vahvoilla on jokin todella vaalea (harmahtava) sininen.

Eteisen seinälle olin ensin ajatellut Pip studion vaaleansinistä Cherry blossom -tapettia. Sama tapetti valkoisenakin on todella kiva. 

www.pipstudio.com

www.pipstudio.com
 
Toiseksi vaihtoehdoksi eteiseen nostin nyt sinisen Pip studion Folklore chintz -tapetin. 

www.pipstudio.com

Molemmissa tapeteissa on kukkakuosi, mutta jälkimmäinen ei ehkä olisi niin "kesäinen" tapetti. Vielä ehtii hetken miettimään, mutta ehkä tuo jälkimmäinen vaihtoehto nousee kuitenkin vahvemmaksi.


Myös minun ompeluhuoneeseen tulee tapetti Pip studiolta. Haluan huoneesta pirteän ja keltaisen. Sinne olen valinnut Early bird -tapetin keltaisella pohjalla.

www.pipstudio.com

Meidän makuuhuoneeseen valitsin tapetin rauhallisemmalla kuosilla ja sävyllä Room sevenin mallistosta. Sinne tulee vaaleansininen Dentelle-tapetti.

www.roomseven.com

Kahteen makuuhuoneeseen tuleekin sitten keskenään samanlaiset seinät. Toinen huoneista on vierashuone ja toinen jää vielä toistaiseksi tyhjilleen. Näihin huoneisiin valitsin melko neutraalit tapetit Ellokselta. Tapetissa on vaalealla pohjalla helmiäispalloja.

www.ellos.fi

Kesä on jo tuossa tuokiossa ja pääsemme aloittamaan sisäpintojen laiton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti