maanantai 20. huhtikuuta 2015

Gluteenittomat mascarpone-pannukakut



Kevät on jo pitkällä ja lettukestikausi on pian parhaimmillaan. Lettukesteillä ja kaikenlaisissa muissakin juhlissa ja tilaisuuksissa olisi hyvä huomioida erikoisruokavaliot, jotta kaikki vieraat voisivat nauttia myös tarjoiluista. Itse pyrin aina parhaani mukaan miettimään tarjoilut siten, että jokaiselle löytyisi jotakin sopivaa purtavaa. Allergioita ja ruokarajoitteita on laidasta laitaan, mutta nykyään markettien valikoimista löytyy hyvin raaka-aineita myös erikoisruokavalioihin.

Pääsin Blogiringin ja Vuohelan herkun kampanjan kautta testaamaan Farina lettujauhoseosta. Vuohelan herkulta löytyy monenlaisia muitakin jauhoseoksia, jauhoja sekä valmiita tuotteita. Kaikkiin tuotteisiin voi tutustua verkkokaupassa. Sivuilta löytyy myös reseptipankki, josta voi kurkkia ideoita. Moni saattaa pitää varsinkin gluteenitonta leivontaa haastavana, mutta valmiilla jauhoseoksilla se on todella helppoa. On kuitenkin tärkeää, että leivonta-astiat ja -alustat ovat täysin puhtaita gluteenia sisältävistä jauhopölyistä.

Lettujauhoseos on valmistettu riisijauhoista ja on näin ollen luontaisesti gluteeniton. Jauhoseos on myös maidoton, munaton ja soijaton. Tavallisissa letuissa on helppoa huomioida myös muita allergioita valitsemalla esimerkiksi nesteeksi jotakin muuta kuin maitoa, jos mukana on maitoallergisia. Kookosmaitoon valmistettu taikina hitusella raastettua limenkuorta ja tarjoiluun tuoreita mansikoita, nam! Taikinan voi muokata omiin tarpeisiin ja makuun sopivaksi.

Minä valmistin lettujauhoseoksesta herkullisia gluteenittomia mascarpone-pannukakkuja. Nämä maistuivat myös normaalia ruokavaliota noudattaville. Eroa ei huomaa maussa eikä rakenteessa. Lettujauhopaketista löytyy kaksi pussukkaa jauhoseosta ja tähän reseptiin riittää yksi pussukka.




noin 15 pannukakkua (blinipannulla)

3 keltuaista
250 g mascarponea
2 ½ dl maitoa
1 kypsä banaani muussattuna
  • mittaa kulhoon ja sekoita
1 pss Farina lettujauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
  • lisää ja sekoita
3 valkuaista
  • vaahdota ja kääntele varovasti taikinaan
voita paistamiseen
  • sulata aina pieni nokare voita pannulle ja annostele taikina pannulle
  • paista molemmin puolin kauniin ruskeaksi
hilloa
kermavaahtoa
banaania
marjoja
vaahterasiirappia
  • tarjoile lisukkeiden kanssa tai kasaa pannukakuista ja lisukkeista "kakku"








http://www.vuohelanherkku.fi/reseptit

Yhteistyössä Vuohelan herkku

2 kommenttia:

  1. Tyylikkäitä pannukakkuja! Vaahterasiirappi kruunaa kyllä pannukakun minun mielestäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja olen aivan samaa mieltä, vaahterasiirappi ja pannukakut ovat lyömätön yhdistelmä.

      Poista