sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Suklainen focaccia



Focaccia on yksi lempileivistäni ja sitä onkin hauska varioida miten milloinkin. Tällä kertaa ripottelin päälle tummia suklaahippuja, saksanpähkinöitä sekä sormisuolaa. Tumma suklaa ei tee focacciasta vielä erityisen makeaa vaan tämä yhdistelmä toimii oikein hyvin. Pähkinät pinnalla saivat ihanan paahteisen maun.


noin 25x35 cm vuoka

400 g vettä
20 g tuorehiivaa
30 g oliiviöljyä
400 g vehnäjauhoja
100 g durumjauhoja
20 g juoksevaa hunajaa
  • mittaa yleiskoneen kulhoon ja vaivaa noin 12 minuuttia
  • taikinan kuuluu olla löysää
15 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia
  • anna taikinan levätä kulhossa 60 minuuttia
oliiviöljyä
  • vuoraa vuoka leivinpaperilla ja voitele paperi oliiviöljyllä
  • kaada taikina vuokaan ja tasoita öljytyin sormin
  • levitä oliiviöljyä myös taikinan pinnalle
60 g tummia suklaahippuja
  • ripottele pinnalle ja painele sormin osa taikinaan
70 g saksanpähkinöitä
sormisuolaa
  • ripottele pinnalle
  • anna kohota hyvin
  • paista 200 °C noin 30 minuuttia tai kunnes leivän pinta on saanut kauniin värin




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti