perjantai 28. helmikuuta 2014

Toffeepullat



Pitkästä aikaa oli pullapäivä. Halusin leipoa muutaman laskiaispullan ja lopusta taikinasta tuli herkullisia toffeepullia. Täytteen tein kaapista löytyvistä aineksista, vielä kun olisi ollut pecanpähkinöitä laittaa rouhittuna sisälle. Nyt ripottelin täytteen päälle Wiener nougat -rouhetta, mutta pähkinätkin olisivat olleet varmasti tosi hyviä. Taikinasta tulee noin 30 pitkää pullaa.



täyte
135 g pehmeää voita
80 g vaahterasiirappia
150 g maitorahkaa
55 g vaniljakreemijauhetta
75 g fariinisokeria
  • sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin ja laita pursotinpussiin odottamaan
toffee-/kinuskikastiketta
Wiener nougat -rouhetta tai pecanpähkinärouhetta


taikina
600 g mantelijuomaa (esim. Alpro)
70 g tuorehiivaa
180 g sokeria
12 g suolaa
½ tl vaniljatangon siemeniä
4 g kardemummaa
1 kananmuna
155 g pehmeää voita
75 g mantelimassaa
1200 g vehnäjauhoja
  • mittaa kaikki aineet yleiskoneen kulhoon ja vaivaa 15-20 minuuttia
  • anna taikinan levätä 30 minuuttia
  • kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa noin 10x10 cm neliöitä
  • leikkaa vastakkaisiin reunoihin "hapsut" siten, että keskelle jää leveydestä ehjäksi
  • pursota täytteestä soikea rinkula ehjälle osalle
  • laita täytteen keskelle toffee-/kinuskikastiketta ja ripottele vielä päälle esimerkiksi Wiener nougat -rouhetta tai pecanpähkinärouhetta
  • käännä hapsut viistosti täytteen päälle vuorotellen eri puolilta
  • viimeisen hapsun voi venyttää pullan alle, ettei aukea paiston aikana
  • kohota hyvin
voiteluun kananmuna
  • voitele ja paista 200 °C noin 12 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita
  • anna jäähtyä
  • tee halutessasi tomusokerikuorrute tomusokerista, vaahterasiirapista ja tilkasta vettä ja koristele pullat kuorruteraidoilla ja tomusokerilla






5 kommenttia:

  1. Aivan mahtavan näköisiä pullia ja tuo maku yhdistelmä kuulostaa niin herkulliselta että menee kyllä ehdottomasti kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Millä voisi korvata vaahterasiirapin? Vaikuttaa tosi herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaahterasiirapin voi korvata esimerkiksi tavallisella siirapilla, maku tosin hieman muuttuu tällöin :)

      Poista
  3. Voikohan näitä pakastaa? Vai kärsiikö olemus/maku pakastamisesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olen pakastanut lähes kaikkia leipomiani pullia ja ovat hyviä vielä senkin jälkeen :) Koristelut kannattaa jättää tällöin pois ja koristella vasta sulattamisen jälkeen.

      Poista