sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Revitty possu BBQ-marinadillaRevitystä possusta on tullut yksi suosikkiruuista, mutta vaatii aikaa valmistuakseen. Tällä kertaa tein BBQ-marinadin sekä siihen sopivan ranskankermakastikkeen. Padassa muhi lihan kanssa salottisipuleita. 

Aikaisemmin on tullut tehtyä sinappisella mausteella. Lisäksi tein ciabatta-taikinasta sämpylöitä, joiden väliin liha laitettiin.


marinadi noin 800 g lihapalalle
chipotle-tabascoa
 • sivele lihan pintaan haluamasi määrä
½ dl fariinisokeria
1 rkl paprikajauhetta
¼ tl jauhettua mustapippuria
½ rkl suolaa
½ rkl savusuolaa
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1 tl sipulirouhetta
 • sekoita kaikki mausteet sekaisin ja hiero lihan pintaan
 • anna maustua seuraavaan päivään
 • paisto-ohjeet löytyvät aiemmasta linkistä
3 kommenttia:

 1. Ooh... Mistä possun lihasts kannattaisi tehdä? Ja saanko kysyä mikä yleiskone sinulla on käytössäsi, onko tuo se uusi assistent? Jos on niin onko hyvä? :) Rakastan blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tehnyt kasslerista, kun sitä löytyy tuosta kaupasta naturellina. Myös lapa käy.

   Yleiskone on Ankarsrum Original, vanha nimi taitaa olla tuo assistent. Itse olen kyllä tykännyt koneesta. Aluksi olin hieman epäileväinen voivaahtojen tekemisen kanssa, koska tässä koneessa ei ole lapavatkainta vaan vain kahdenlaiset vispilät vaahtojen tekemiseen. Hiivataikinoissa kone on hyvä. Tykkään siitä, että kulho pyörii. Aikaisempi kenwood lähti mielellään vaeltamaan pitkin pöytää, tämän kanssa sitä ongelmaa ei ole. Totuttelua ja tutustumista vaati muutaman taikinan verran, että osaa valita ne oikeat osat koneeseen :) Esimerkiksi kovemmat hiivataikinat pyöritetään rullan kanssa ja löysät koukulla. Mukana tulee kuitenkin hyvät ohjeet.

   Poista