perjantai 3. elokuuta 2012

Nougat-juustokakku


Kaapissa on jo pitkään pyörinyt Ruotsista ostettu Odensen nougat-paketti ja jotain piti loihtia siitä ennen kuin menee vanhaksi. 


20 cm kakku (korkea reunavuoka)

pohja
140 g suklaakaurakeksejä
  • hienonna
40 g voita
  • sulata
1 rkl fariinisokeria
  • sekoita kaikki aineet ja painele vuoan pohjalle

täyte
500 g tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
180 g pehmeää nougattia
  • sekoita sekaisin tasaiseksi massaksi
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja tai maizenaa
1 ¼ dl kuohukermaa
  • lisää
180 g maitosuklaata
  • sulata ja lisää
2 kananmunaa
2 keltuaista
  • lisää yksi kerrallaan
  • kaada massa pohjan päälle
  • paista 160 °C noin 50-60 minuuttia
  • kakku saa jäädä jonkin verran hytiseväksi, jämäköityy jäähtyessään
  • anna jäähtyä ja anna olla kylmässä seuraavaan päivään

kuorrutus
70 g pehmeää nougattia
50 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa
  • kiehauta kerma ja kaada suklaan ja nougatin sekaan
  • sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti