maanantai 20. marraskuuta 2017

Paras & mehevin porkkanakakku



Tästä ei porkkanakakku enää paremmaksi muutu! Vaatimattomasti parasta porkkanakakkua, jota olen koskaan syönyt :) Oman maan sadosta tuli loihdittua supermehevä kakku, jossa lisämehevyyttä tuo piimä. Ohjeen laadin syksyllä HerkkuLeivonta-lehteen, joten ohje saattaakin olla osalle jo tuttu. Tästä johtuen ohje ei myöskään ole grammoissa.


22 cm kakku

pohja
3 suurta kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
  • mittaa kulhoon ja vatkaa kevyesti
1 ¾ dl öljyä
1 ¾ dl piimää
7 ¼ dl porkkanaraastetta
  • lisää ja sekoita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
1 rkl kanelia
½ tl suolaa
2 rkl vaniljasokeria
  • lisää yhdistetyt kuivat aineet kahdessa erässä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
  • jaa taikina kahteen voideltuun halkaisijaltaan 22 cm vuokaan
  • paista 175 °C noin 35 minuuttia
  • jäähdytä pohjat

kuorrute
150 g voita huoneenlämpöisenä
7 ¾ dl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
  • mittaa kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi
300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • lisää tarvittaessa juustoa pieni määrä jo vaahdotusvaiheessa
  • lisää loppu juusto vaahtoon ja jatka vaahdottamista sen verran, että juusto on tasaisesti sekaisin
  • nosta toinen jäähtynyt pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle ohut kerros kuorrutetta
  • nosta toinen pohja päälle ja levitä kuorrutetta kauttaaltaan kakun reunoille ja pinnalle
  • säästä pieni määrä kuorrutetta ja pursota sillä muutama ruusuke kakun päälle
hasselpähkinärouhetta
pähkinöitä
  • koristele kakku hasselpähkinärouheella ja pähkinöillä



4 kommenttia:

  1. Nam, tää näyttää hyvältä! Porkkanakakku on yksi mun lemppareista ikinä <3 Pitää pistää ohje kirjanmerkkeihin ja kokeilla jossain vaiheessa kun taas tekee mieli kakkua.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on kyllä hyvää ja sitä tulee leivottua aivan liian harvoin. Suosittelen kyllä kokeilemaan tätäkin ohjetta :)

      Poista
  2. Miten tämä toimii, jos on käytössä vain yksi vuoka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tätä pohjaa kokeillut paistaa yhdessä vuoassa, mutta uskoisin sen kyllä onnistuvan myös. Vuoan tulee olla vain riittävän korkea tai sitten varuiksi korottaa vuokaa leivinpaperilla. Paistoaika myöskin on siten pidempi. Ainut tässä tavassa tuleva ongelma on, että pohja saattaa paistua reunoilta kuivaksi pidemmän paistoajan vuoksi.

      Toinen vaihtoehto on paistaa pohja isommassa suorakaiteen muotoisessa vuoassa, jos sellainen löytyy. Leikkaa sen sitten puoliksi ja tekee suorakaiteen muotoisen kakun. Esimerkiksi 25x30 cm ja 22x35cm vuoat menee hyvin lähelle tarvittavaa.

      Poista