sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Pulleat & pehmoiset munkkirinkilät



Eilen piti vielä paistaa viime hetken munkit :) Rinkilämunkkeja ei ole tullut oikein koskaan tehtyä, kun aina tekee mieli enemmän possumunkkeja täytteen vuoksi. Nytkin olin ehtinyt jo aikaisemmin paistaa possumunkkeja ja kakkumaisia donitseja sekä miehelle tippaleipiä. Tippaleivät eivät edes ehtineet nähdä vappua, joten hyvä syy oli leipoa vielä nämä munkit :D


30-35 munkkia

550 g maitoa kädenlämpöisenä
50 g tuorehiivaa
130 g sokeria
50 g kananmunaa
70 g pehmeää voita
8 g kardemummaa
15 g vaniljasokeria
1000 g vehnäjauhoja
  • mittaa ainekset yleiskoneen kulhoon ja vaivaa taikinaa noin 12 minuuttia
12 g hienoa merisuolaa
  • lisää ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia
  • anna taikinan levätä 20 minuuttia
  • jaa ja pyörittele taikina munkkipalloiksi
  • paina sormilla reikä pallojen keskelle ja pyörittele sormien avulla munkkeihin isohko reikä
  • anna munkkien kohota hyvin
rapsiöljyä
  • kuumenna öljy padassa 180 °C ja paista munkit molemmin puolin kauniin ruskeaksi
  • nosta munkit reikäkauhalla hetkeksi ritilän päälle
siro-sokeria
  • kierittele lämpimät munkit sokerissa





donitsit

possumunkit

donitsit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti