maanantai 11. marraskuuta 2013

Suklaakakku isälle



Leivoin pienen sacher-tyyppisen suklaakakun isälle isänpäiväksi. Kakku tosin syötiin jo lauantaina. Pohjan tein suklaatryffelikakun ohjeesta 18 cm vuokaan sopivana määränä. Pohjan leikkasin neljään osaan ja täytin aprikoosihillolla. Kostutukseen käytin pienen määrän sokerivettä. Pohja on mehevä, joten kostutusta ei tarvita paljoa. Pinnalle levitin ohuelti aprikoosimarmeladia ennen kuorruttamista.


suklaakuorrute
140 g kermaa
  • kiehauta
150 g tummaa suklaata rouhittuna
  • kaada kuuma kerma suklaan sekaan ja sekoita tasaiseksi
3 tl glukoosia
  • lisää
  • laita kakku ritilän päälle ja kaada kuorrute kakun päälle aloittaen keskeltä ja lopuksi reunoille siten, että kuorrute valuu reunoja pitkin alas
  • tasoita vielä nopeasti paletilla
  • kuorrute riittää noin 18-22 cm kakulle




12 kommenttia:

  1. oijoi, näyttääpä makoisalta!

    VastaaPoista
  2. Älyttömän kaunis kakku! Olipas onnekas isä :)

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis kakku. Viimeisen päälle huoliteltu ja ihana koristelu. Maistuis todellakin minullekkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Vastapainona kattaus olikin sitten perus kertakäyttöastiat :D

      Poista
  4. Voi miten nätti! :) Täytyisi itekin kokeilla joskus Sacher-tyyppisen kakun valmistamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä ohje on ainakin yksinkertainen ja todella herkullinen. Oikeaoppinen sacher-pohja onkin hieman työläämpi valmistaa, mutta ei vaikea sekään.

      Poista
  5. Miten muuten olet nuo kauniit helmiäskuulto pallerot tehnyt? Joku sokeri systeemikö? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on sellaista koristehyytelöä/-geeliä, jota on vain pursoteltu kakun pinnalle :)

      Poista
  6. Tämän kakun kuorrutusohje meni tänään testiin, tosin ihan hitusen muutin kerman ja suklaan suhdetta :) Ihana tämä sun blogi, oon täällä usein vieraillu ja nyt lisäsin tämän seuraamani blogien listalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kuorrute toimii varmasti oikein hyvin pienillä suhteiden muutoksillakin.

      Poista
  7. Voi, miten KAUNIS kakku! Ja tuo kakkuvati, mistä olet löytänyt noin kivan?! :) Eksyin sivustollesi kun etsin vinkkejä kesäisen valkosuklaakakun koristeluun, ja näistä kuvista saa kyllä inspiraatiota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kakkuvati on halkaisijaltaan melko pieni ja löysin sen ihan Prismasta. Oli muistaakseni heidän omaa House-merkkiä. Ostosta on kuitenkin jo aikaa, joten en tiedä onko valikoimissa samaa vielä.

      Poista