torstai 26. syyskuuta 2013

Nougat-vispipuuro



Melko villiä, mutta niin hyvää!

Pääsin mukaan Alpro Creative -kampanjaan, jossa oli tarkoitus päästää luovuus valloilleen käyttäen Alpron soija-, riisi-, manteli- tai hasselpähkinäjuomaa. Ensimmäinen reaktioni oli "Apua!". Pienen sulattelun jälkeen syttyi kuitenkin idealamppu puurosta, joka voisi olla herkkua. Ja olihan se :) Kaverikseen tämä nougat-vispipuuro sai karamellisoituja päärynöitä ja hasselpähkinäistä vaniljakastiketta.

Alpron juomat olivat minulle uusi tuttavuus ja se omalta osaltaan toi haastetta tähän. Reseptissäni käytin hasselpähkinäjuomaa. Juoma oli hyvää ja maistui sopivasti hasselpähkinälle. Näillä juomilla saa mukavasti lisämakua ruuanlaitossa ja leivonnassa. Varmasti tulee käytettyä näitä jatkossakin. Mantelipullat kummittelevat jo mielessä :)




Kampanjassa on mukana 13 ruoka- ja leivontablogia. Kaikki reseptit löytyvät kilpailun kera Alpron facebook-sivustolta. Kannattaa käydä äänestämässä sillä palkintona on Nikonin järjestelmäkamera sekä kolme 100€ lahjakorttia Decanterin verkkokauppaan.


4-6 annosta

vispipuuro
5 dl Alpro hasselpähkinäjuomaa
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
¾ dl mannasuurimoita
½ dl sokeria
1 ½ rkl tummaa kaakaojauhetta
¼ tl suolaa
  • lisää ja sekoita hyvin
  • anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoitellen
100 g nougat-suklaata (esim. Dubbel Nougat -patukka)
  • pilko suklaa ja lisää puuroon
  • sekoittele kunnes suklaa on sulanut
  • vispaa puuro kuohkeammaksi ja tarjoa vaniljakastikkeen ja karamellisoitujen päärynöiden kanssa


karamellisoidut päärynät
2 päärynää
  • kuori, lohko kumpikin päärynä neljään osaan ja poista siemenkodat
½ rkl voita
½ dl fariinisokeria
ripaus suolaa
  • mittaa pannulle ja kuumenna kunnes sulavat
  • lisää lohkotut päärynät ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä käännellen

hasselpähkinä-vaniljakastike
1 dl Alpro hasselpähkinäjuomaa
1 dl kuohukermaa
  • mittaa kattilaan
1 vaniljatanko
  • halkaise ja raaputa siemenet kattilaan, lisää myös tanko
  •  kiehauta, nosta liedeltä ja anna maustua 15 minuuttia
50 g keltuaista
40 g sokeria
  • vispaa keltuainen ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
  • poista vaniljatanko kattilasta ja kiehauta neste uudelleen
  • kaada nesteestä keltuaisvaahtoon koko ajan vispaten
  • kaada vaahto kattilaan lopun nesteen sekaan ja sekoita
  • kuumenna seosta kunnes sakenee, mutta varo kiehauttamasta
  • anna jäähtyä






Yhteistyössä Alpro 


4 kommenttia:

  1. Kuullostaapa hyvältä! Itse olen maitoallergisen veljeni johdosta käyttänyt useasti alpron tuotteita ja aina ollut tyytyväinen! Itse teen AINA pullat alpron mantelimaitoon ja tulee muuten hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelipullat pääsivät kyllä työlistalle :) Väliin vielä jokin ihana mantelitäyte, nam.

      Poista