sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Englantilainen hedelmäkakku


Joulukuussa leivontafoorumilla on pikaisempi haaste ja aiheena oli leipoa lahjaksi annettava kahvikakku, perinteinen tai erilaisempi. Päätin leipoa englantilaisen hedelmäkakun hieman erilaisilla mausteilla sekä lisäksi tein kakkuun sopivan kuorrutteen. Kakun voi tehdä myös heti valmiiksi ja antaa maustua lahjaksi pakattuna, jos vain paketti on tarpeeksi tiivis.


taikina
100 g rusinoita
100 g kuivattuja viikunoita pilkottuna
50 g viskiä
  • laita kannelliseen purkkiin ja anna maustua yön yli
200 g voita huoneenlämpöisenä
200 g ruokosokeria
  • vaahdota
3 kananmunaa
  • lisää yksitellen koko ajan vatkaten
180 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
  • yhdistä ja lisää
100 g manteleita rouhittuna
75 g tummaa suklaata rouhittuna
  • lisää
30 g vehnäjauhoja
  • lisää jauhot liotettuihin hedelmiin ja lisää sitten taikinaan
  • kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 160 °C noin tunti tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa
  • anna kakun maustua hyvin pakattuna ainakin kaksi päivää

kuorrutus
25 g viskiä
  • lämmitä kattilassa
25 g voita
25 g tummaa suklaata rouhittuna
  • ota kattila liedeltä ja lisää voi ja suklaa
  • sekoita kunnes sulavat
2 dl tomusokeria
  • lisää ja lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes kuorrute on tasaista
1 tl vaniljasokeria
  • mausta
  • kaada kakun päälle ja levitä pinnalle
  • koristele halutessasi suklaarouheella ja erilaisilla koristerakeilla





7 kommenttia:

  1. Itselläni on kotona vajaa pullo calvadosia, voisiko sitä käyttää viskin tilalla? Ja voisiko rusinat vaihtaa johonki muuhun kuivattuun hedelmään viikuna seuraksi? :)

    VastaaPoista
  2. Calvados toimii varmasti myös ja hedelmiäkin voi vaihdella oman maun mukaan :) Miettii vain, mitkä maut sopivat yhteen.

    VastaaPoista
  3. Sitä piti vielä kysymäni että säilyykö tosiaan jouluun asti vaikka tiivissä sellofaani pussisa? Pitääkö olla huoneenlämmössä vai jääkapissa? Olen muuten aina lukemassa uusimmat päivityksesi, ihanat reseptit ja kauniit kuvat aina. :)

    VastaaPoista
  4. Englantilainen hedelmäkakku säilyy melko pitkään ja paranee vain vanhetessaan :) Uskaltaisin väittää, että jos kakun tekee nyt, on se jouluna vielä hyvää. Kannattaa vain pakata hyvin, ettei sen takia pääse kuivumaan. Oma kakkuni (mitä siitä vielä on jäljellä) on nyt ollut kohta viikon huoneenlämmössä kakkukuvun alla ja on edelleen hyvää. Kylmäsäilytys tietenkin varmempi, jos haluaa ottaa varman päälle :)

    VastaaPoista
  5. Ooh. Tein eilen tätä yhden harjotusversion ennen kun rupean sukulaisille pakkailemaan ja en malttanut odottaa kun tähän päivään tuon maustumisen kanssa ja on kyllä pakko sanoa että oli ihan ÄLYTTÖMÄN NANNAA!!! Kivasti tuo pientä suutuntumaa nuo mantelinpalat. Ja rusinoiden tilalle laitoin taateleita viikunoiden kaveriksi, tästä tulee ehdottomasti meidän uusi joulukahvikakku!!! :)

    VastaaPoista
  6. josSu, taatelit sopivat varmasti hyvin rusinoiden tilalle :) Kiva, että kakku maistui.

    VastaaPoista
  7. Juuri tuli kakku uunista ja mielettömät tuoksut! Uskon, että kakku on älyttömän hyvää, kunhan päästään maistelemaan. Muutenkin nämä sinun reseptit ovat niin hyviä, herkullisia ja luotettavia. Kaunis blogi, odottelen aina uusia reseptejä=) T.Iiris

    VastaaPoista