sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Porkkanakakku


wiltonin fancy fill -vuoka

hillotut porkkanat
65 g sokeria
125 g vettä
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
1 kanelitanko
½ sitruunan raastettu kuori
150 g porkkanaa ohkaisina siivuina
  • lisää kattilaan ja keitä 10-15 minuuttia kunnes porkkanat ovat pehmenneet, mutta kuitenkin napakoita
  • valuta porkkanat ja ota keitinliemi talteen
  • laita porkkanat lasipurkkiin
90 g sokeria
  • mittaa kattilaan ja paahda kullanruskeaksi
½ dl keitinlientä
  • lisää vähän kerrallaan sokerin sekaan
  • kaada sokerisiirappi porkkanoiden päälle ja anna maustua ainakin seuraavaan päivään


pohja
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
  • vaahdota
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
1 ½ tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
4 ½ dl porkkanaraastetta
150 g voita sulatettuna
  • lisää vaahtoon vuorotellen yhdistetyt kuivat aineet, porkkanaraaste ja voisula
  • jaa taikina vuokiin ja paista 180 °C noin 30 minuuttia
  • anna jäähtyä


täyte & kuorrute
100 g voita huoneenlämpöisenä
300 g tomusokeria
5 tl vaniljasokeria
200 g tuorejuustoa
  • yhdistä aineet ja vatkaa kuohkeaksi
  • täytä kakku ja koristele kakun pinta jääneellä kuorrutteella ja hillotuilla porkkanoilla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti