Leivo joulupöytään tai anna lahjaksi hieman erilaisempi leipä. Perinteisen saaristolaislimpun tai joululimpun sijaan myös tämä puolukkainen leipä sopii hyvin joulupöytään. Puolukka antaa leivälle kivan värin ja pähkinät rouskuteltavaa.
2 leipää
250 g vettä
15 g tuorehiivaa
420 g vehnäjauhoja
40 g ruisjauhoja
60 g hunajaa
120 g puolukoita
- mittaa yleiskoneen kulhoon ja vaivaa noin 15 minuuttia
100 g saksanpähkinöitä karkeana rouheena
- lisää ja vaivaa vielä 5 minuuttia
- peitä kulho ja anna taikinan levätä 1½-2 tuntia
- kumoa taikina jauhotetullealustalle ja jaa kahteen osaan
- muotoile pyöreiksi tai pitkiksi leiviksi ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille
- kohota hyvin ja paista 200 °C noin 30 minuuttia
♥ ♥ ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti