Sivut

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Sitruunapiiras



...tai sitruunapiirakkaa. Rapean kuoren sisällä on pehmeä ja sopivan kirpsakka täyte. Käytin piiraassa raakaruokosokeria, mutta sokerin voi vaihtaa tavalliseen sokeriin, jolloin täytteestä tulee enemmän sitruunankeltainen :)


22 cm korkeareunainen vuoka

taikina
150 g kylmää voita
200 g vehnäjauhoja
30 g raakaruokosokeria
ripaus suolaa
30 g maitoa
  • sekoita kaikki ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään vähintään 30 minuutiksi

täyte
160 g kananmunia
350 g raakaruokosokeria
  • vatkaa kevyesti
30 g voita
  • sulata ja lisää
120 g kylmää vettä
20 g maizenaa
  • yhdistä ja lisää
65 g vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
  • yhdistä ja lisää
2 sitruunan raastettu kuori
3 sitruunaa kuorittuna ja fileoituna
  • lisää kuoriraaste ja hedelmäliha siivuina
  • kauli noin kolmasosa taikinasta vuoan kokoiseksi ympyräksi piiraan kanneksi
  • kauli loppu taikina pyöreäksi levyksi siten, että taikina nousee hieman vuoan reunoista yli
  • aseta taikinapohja vuokaan ja kaada täyte päälle
  • aseta kansi varovasti täytteen päälle ja käännä reunoja kannen päälle
  • nipistä raunat kiinni kanteen
  • paista 180 °C noin 40 minuuttia


3 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Voisin kokeilla yllättää sitruunarakkaan mieheni :D Mietin vaan noita grammamääriä esim. munien suhteen. Osaisitko neuvoa tällaiselle kotikokille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kananmunissa riippuu, minkä kokoisia munia käyttää. Ohjeen määrä on noin 3 kpl M-kokoisia kananmunia :) Pakettien kyljestä pitäisi löytyä aina koko ja sen kokoluokan painohaarukka.

      Googlella löytyy useita muuntotaulukoita leivontaan, joissa on listattuna eri raaka-aineita grammoissa ja deseissä.

      Poista
    2. Ok! Kiitos :) Google siis käyttöön!

      Poista