lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kookosjuustokakku & ananashilloke



Ihana yhdistelmä pehmeä kookoksen makuinen juustokakku & raikas kesäinen ananashilloke. 


18-20 cm reunavuoka

pohja
100 g kaurakeksejä
  • hienonna
35 g voita
  • sulata
1 rkl fariinisokeria
1 ½ rkl kookoshiutaleita
  • yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin
  • painele vuoan pohjalle tiiviiksi ja tasaiseksi kerrokseksi


täyte
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
100 g crème fraîchea
200 g kermaista kookosmaitoa (Santa Maria)
180 g sokeria
3 rkl maizenaa
1 mm suolaa
3 tl vaniljasokeria
2 isoa kananmunaa
3 isoa keltuaista
  • mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi
  • kaada vuokaan pohjan päälle
  • paista 150 °C noin 50 minuuttia, sammuta uuni ja jätä vielä 40 minuutiksi jälkilämmölle
  • kakku saa hytistä hieman keskeltä, asettuu jäähtyessään
  • kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä
  • sirottele kakun pinnalle halutessasi tomusokeria ja tarjoile ananashillokkeen kanssa


ananashilloke
600 g pilkottua tuoretta ananasta
30 g limemehua
50 g sitruunamehua
50 g Malibu-likööriä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna höyryäväksi
170 g hillosokeria
  • lisää ja kuumenna kiehuvaksi
  • keitä hiljalleen noin 30 minuuttia
  • jos haluat hillokkeesta hieman sileämpää, surauta sauvasekoittimella varovasti siten, että hillokkeeseen jää vielä sattumia
  • anna jäähtyä ja tarjoile kakun kanssa





1 kommentti: