maanantai 14. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen hedelmäkakku



Leivoin tämän näyttävän pääsiäiskakun yhteistyössä Unelmakakkujen kanssa. Kakussa on vaalea appelsiinin makuinen pohja ja täytteenä raikasta lemon curdia sekä rahkainen persikkatäyte. Koristelussa on kultaa ja kimalletta :) Minulla kakun reuna jäi hieman epätasaiseksi, kun en ehtinyt odottaa koristelun kanssa seuraavaan päivään ja kakku ei ehtinyt tekeytyä riittävästi.



kuorrutettuihin manteleihin saa helposti kimalletta kultaisen wonder brushin kanssa


16 cm kakku

pohjat
100 g voita huoneenlämpöisenä
200 g sokeria
  • vaahdota
250 g maitoa
290 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
  • lisää maito ja yhdistetyt kuivat aineet vuorotellen vaahtoon
100 g valkuaisia
1 appelsiinin raastettu kuori
  • vatkaa taikinaan
  • jaa taikina kahteen halkaisijaltaan 16 cm voideltuun vuokaan
  • paista 175 °C noin 30 minuuttia
  • anna jäähtyä


täyte
200 g vispikermaa
  • vaahdota
100 g maitorahkaa/turkkilaista jogurttia
150 g persikkahilloa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
  • lisää ja sekoita tasaiseksi täytteeksi
lemon curdia
appelsiinimehua
  • leikkaa jäähtyneet pohjat kahteen osaan
  • nosta yksi pohjista tarjoiluvadille ja kostuta appelsiinimehulla
  • levitä pohjalle ohut kerros lemon curdia ja kolmasosa täytteestä
  • täytä kakku loppuun samalla tavalla
  • peitä tiiviisti kelmulla ja nosta kylmään tekeytymään mielellään seuraavaan päivään


suklaakreemi
75 g maitoa
150 g sokeria
10 g glukoosisiirappia
  • mittaa kattilaan ja keitä kunnes sokeri on liuennut
  • jäähdytä hyvin
250 g voita huoneenlämpöisenä
2 tl vaniljasokeria
  • mittaa kulhoon ja lisää jäähtynyt sokeriseos ohuena nauhana koko ajan vispaten
  • jatka vaahdottamista kunnes kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa
100 g tummaa suklaata
  • sulata ja lisää kreemiin
  • levitä kreemiä kauttaaltaan kakun pinnalle
  • siirrä loppu kreemi pursotinpussiin, jossa on ruohotylla
ruskeaa marsipaania
  • kauli ohueksi levyksi ja nosta kakun pinnalle
  • tasoita tasaiseksi ja leikkaa alareunasta ylimääräinen marsipaani pois
pronssin sävyistä sprayväriä
  • suojaa esimerkiksi kelmulla tarjoiluvadin reunat kakun alareunaan asti
  • sprayaa kakku (tee tämä esimerkiksi ulkona tai suojaa hyvin myös ympärillä oleva työtila)
  • poista kelmu
kultaista kimallesokeria
  • pursota loppu kreemi pesäksi kakun pinnalle ja ripottele kimallesokeria pesän reunalle
  • täytä pesä erilaisilla pääsiäisikarkeilla







Yhteistyössä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti