sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Puolukka-marenkipiiras



Kirpeän makea puolukka-marenkipiirakka sopii hyvin pikkujouluajan ja joulun kahvipöytään. 


24 cm reunavuoka

pohja
200 g Bastogne-keksejä
70 g pekaanipähkinöitä
1 rkl fariinisokeri
  • mittaa tehosekoittimeen ja hienonna
70 g voita
  • sulata ja sekoita joukkoon keksimuruseos
  • painele tiiviisti vuoan pohjalle ja noin 3 cm reunoille
  • nosta kylmään odottamaan

täyte
3 dl soseutettua puolukkaa
1 ¾ dl sokeria
120 g pehmeää voita
3 keskikokoista kananmunaa
3 rkl sitruunamehua
3 rkl maissitärkkelystä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna koko ajan vispaten kunnes seos pulpahtaa
  • ota kattila liedeltä
1 dl kokonaisia puolukoita
  • lisää ja sekoita
  • kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta
  • nosta kylmään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään

marenki
2 dl sokeria
¾ dl vettä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna 124 °C
3 keskikokoista valkuaista
1 rkl sokeria
  • vaahdota samalla kun sokeriseos kiehuu
  • kaada kuuma sokeriseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vispaten
  • jatka vispaamista, kunnes marenki on jämäkkää ja jäähtynyt haaleaksi
  • levitä marenki aaltoilevaksi kerrokseksi piiraan päälle
tomusokeria
  • ripottele pinnalle




4 kommenttia:

  1. No nyt on minun makuuni kakku. Tosi nätti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Suosittelen kokeilemaan, itsekin joutui tekemään heti uudestaan toisen :D

      Poista
  2. Oi, näyttää niin pehmeältä ja herkulliselta! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista