sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Sitruunapiiras



...tai sitruunapiirakkaa. Rapean kuoren sisällä on pehmeä ja sopivan kirpsakka täyte. Käytin piiraassa raakaruokosokeria, mutta sokerin voi vaihtaa tavalliseen sokeriin, jolloin täytteestä tulee enemmän sitruunankeltainen :)


22 cm korkeareunainen vuoka

taikina
150 g kylmää voita
200 g vehnäjauhoja
30 g raakaruokosokeria
ripaus suolaa
30 g maitoa
  • sekoita kaikki ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi
  • kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään vähintään 30 minuutiksi

täyte
160 g kananmunia
350 g raakaruokosokeria
  • vatkaa kevyesti
30 g voita
  • sulata ja lisää
120 g kylmää vettä
20 g maizenaa
  • yhdistä ja lisää
65 g vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
  • yhdistä ja lisää
2 sitruunan raastettu kuori
3 sitruunaa kuorittuna ja fileoituna
  • lisää kuoriraaste ja hedelmäliha siivuina
  • kauli noin kolmasosa taikinasta vuoan kokoiseksi ympyräksi piiraan kanneksi
  • kauli loppu taikina pyöreäksi levyksi siten, että taikina nousee hieman vuoan reunoista yli
  • aseta taikinapohja vuokaan ja kaada täyte päälle
  • aseta kansi varovasti täytteen päälle ja käännä reunoja kannen päälle
  • nipistä raunat kiinni kanteen
  • paista 180 °C noin 40 minuuttia


3 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Voisin kokeilla yllättää sitruunarakkaan mieheni :D Mietin vaan noita grammamääriä esim. munien suhteen. Osaisitko neuvoa tällaiselle kotikokille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kananmunissa riippuu, minkä kokoisia munia käyttää. Ohjeen määrä on noin 3 kpl M-kokoisia kananmunia :) Pakettien kyljestä pitäisi löytyä aina koko ja sen kokoluokan painohaarukka.

      Googlella löytyy useita muuntotaulukoita leivontaan, joissa on listattuna eri raaka-aineita grammoissa ja deseissä.

      Poista
    2. Ok! Kiitos :) Google siis käyttöön!

      Poista