maanantai 25. toukokuuta 2015

Kiireistä raksa-arkea

Viimeisen kuukauden aikana olen monta kertaa meinannut päivitellä tilannekuvia, mutta aina illat ovat venyneet pitkäksi ja uni on vienyt voiton. Hetkellisesti on ollut todella kiireistä raksalla, kun tietyt asiat on pitänyt saada tehtyä. Nyt on taas hieman rauhallisempi hetki, mutta noin kahden viikon päästä saisimme aloittaa jo työt sisäpintojen kanssa. Sopivasti alkaa kesälomakin sitten :)

Mitä olemme sitten puuhailleet? Ennen lattian valua askartelimme itse styroksit paikoilleen. Nyt lattiavalu on kuivunut kohta 1,5 kk ja väliseinät alkavat olla pystyssä timpurin toimesta. Jokunen levy puuttuu vielä. Odotellessamme omaa vuoroa sisähommissa, olemme tehneet terassit valmiiksi etu- ja takapihalle. Melkoista askartelua varsinkin rappuset, kun ei ollut aiempaa kokemusta.


Toiseen päätyyn pitäisi vielä tehdä ainakin rappuset. Kuviin on piirretty kapeat rappuset sekä kodinhoitohuoneesta että teknisestä tilasta. Olemme kuitenkin miettineet, jos päätyyn tekisi pienen yhtenäisen terassin. Se saa kuitenkin vielä odotella ja kuormalavat saavat hoitaa siellä rappusten virkaa.

Terassien jälkeen maalasimme talon päävärillä kertaalleen. Yläreunoista puuttuu vielä jokunen paneeli, joita aloitimme maalaamaan pitkänä. Toinen maalikerros maalataan sitten, kun puuttuvat paneelit ovat paikoillaan. Valkoiset koristeosat maalataan viimeiseksi.

Päätyjen räystäissä on jo lamput paikoillaan ja yksi seinälamppukin koristaa varaston seinää, koska halusin nähdä miltä lamppu näyttää paikoillaan. Lamput eivät ole meidän ensimmäiset vaihtoehdot vaan jouduimme ne vaihtamaan matkan varrella. Ei nämäkään nyt pöllömmät ole.

Ulko-ovet ovat odotelleet jo tovin paikoilleen pääsyä. En jaksa lopettaa "paraatioven" ihailua. On se ihana :)
Sisällä alkaa huoneet ja niiden todellinen koko hahmottumaan.


Seiniin odotellaan tasoitusta ja seuraavaksi marssimme maalikauppaan tapetit kainalossa. Takan taustalle pitäisi saada maalia ennen takan muurausta, joka myöskin tulee jo ensi viikolla. Tapetit tilattiin ulkomailta, koska olivat huomattavasti edullisempia siellä. Jännityksellä odottelin tapetteja, mutta onneksi ei tarvinnut pettyä :)
Keltainen lintutapetti vaihtui hopean harmaaseen. Muutoin valinnat pitivät loppuun asti. Muutoksia saattaa tulla myös saunassa kiukaaseen sekä vessojen kalusteet menivät uusiksi. Niistä kuitenkin lisää myöhemmin, koska tästä viestistä tuli jo nyt melkoinen sekoitus kaikkea.

Suloisiin naapureihin on hyvä lopettaa  


7 kommenttia:

 1. Voi että kun on ihanan näköistä! Ja mitkä naapurit <3 Voimia vaativaan elämäntilanteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä meinaa aika mennä vain lampaiden katseluun, pienet karitsat ovat halittavan suloisia :)

   Poista
 2. Teillä on kiireistä raksa-arkea ja meillä remonttiarkea! Ostettiin vanha , hyväkuntoinen omakotitalo, mutta pintaremonttia se kaipaa - lähinnä sen takia, kun taloon on 70-luvulla tehty laajennus ja seinät + lattia siis 70-luvun tyylisiä.... ruskean + ,keltaisenkirjavaa kukkakuosia ja siihen malliin! Puutarha on aivan ihana, se on rakkaudella vaalittu ja koko ajan kukkii joku. Sekin vie aikaa, sieltä ei malttais ollenkaan olla poissa. Ja töissäkin pitäis käydä :) Mistä tilasitte tapetit, alkoi kiinnostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha puutalo oli minunkin haaveeni ja sen mukana vanha puutarha omenapuineen. Päädyttiin kuitenkin uuteen, joten työsarkaa riittää talon jälkeen myös puutarhan kimpussakin. Hedelmäpuita on saatava ja paljon kukkivia pensaita :)

   Tuo valkoinen tapetti helmenhohtoisilla palloilla tilattiin Ellokselta hyvän alekoodin kanssa. Kaikki loput tilattiin täältä http://www.wallpaperwebstore.com/ Samat tapetit olisivat maksaneet Suomesta ostettuna yli 350 € enemmän! Postimaksu oli 25 €, joten se ei tuntunut missään tuon suuruisen säästön jälkeen. En ymmärrä, miten sama tapetti voi maksaa täällä kotimaassa lähes tuplasti sen mitä muualla :/

   Poista
 3. Hienolta näyttää! Ja onpa kyllä ihanan värinen tuo teidän keltainen onnela ovi :)
  Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt kun ovi on päässyt jo paikoilleenkin ja alkaa ulkopuoli olla valmis, kaikki epäilykset hävisivät siitä, että ovi olisi sittenkin liian räikeä. Se on täydellinen <3

   Poista
 4. Todella mielenkiintoista! Tää on tämän hetken yksi suokkiblogeista, koska mielenkiinnon kohteet on myös mm.kannustalo ja leivonta. :) t.jo kannustalolainen :)

  VastaaPoista