Pehmeät ja vaniljaiset vaahtokarkit ovat ihana herkku talvella, joita voi laittaa vaikkapa kuuman kaakaon pinnalle. Vaahtokarkeista voi tehdä myös kauniisti paketoituja patukoita ja tikkukaramelleja.
noin 70 palaa
3 rkl tomusokeria
3 rkl maissitärkkelystä
- yhdistä
- voitele kevyesti noin 23x23 cm vuoka ja jauhota se tomusokeriseoksella
- kaada ylimääräinen seos pois vuoasta ja säästä myöhemmäksi
2 rkl liivatejauhetta
- mittaa kylmä vesi pieneen kulhoon ja ripottele päälle liivatejauhe
- jätä odottamaan, älä sekoita
250 g vettä
50 g vaaleaa siirappia
- mittaa kattilaan ja kuumenna seos 120 °C
- ota kattila liedeltä ja lisää liivateseos
- sekoita, kunnes liivate on liennut
ripaus suolaa
4 tl vaniljasokeria
- vaahdota kovaksi vaahdoksi
- lisää kuuma liivate-sokeriseos ohuena nauhana koko ajan vispaten
- jatka vispaamista noin 5 minuuttia tai kunnes seos on jämäkkää
- värjää massa halutessasi
- kaada massa vuokaan ja tasoita
- anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia
- sirottele alussa tehtyä tomusokeriseosta työtasolle ja kumoa jähmettynyt vaahtokarkki tasolle
- leikkaa neliön muotoisia paloja tai oman mielesi mukaan
- kierittele palat tomusokeriseoksessa
- säilytä ilmatiiviissä astiassa
♥ ♥ ♥
Hei,
VastaaPoistaVasta nyt löysin sivun. Miten kauan tuo vaahtokarkki selviää tuossa tikkarissa ja pussissa, ennenkuin kuivuu ? - jos kuivuu.