maanantai 31. maaliskuuta 2014

Myslipatukat



Tässä oiva välipala tai eväs, joka on helppo pakata myös mukaan ja on vielä suhteellisen terveellinenkin :) Ohjeesta voi tehdä joko patukoita taikka käteviä napostelupaloja. Käytin muroina näitä 4 viljan täysjyvämuroja ja hunajana Sisiliasta tuotua mansikkahunajaa. Murot saisivat olla mielellään riisimuron muotoisia ja mahdollisimman vähäsokerisia.


8 patukkaa tai 24 napostelupalaa

2 ½ dl kaurahiutaleita
dl mantelilastuja
dl auringonkukansiemeniä
dl kurpitsansiemeniä
1 rkl sesaminsiemeniä
  • paahda uunissa 180 °C noin 10-15 minuuttia, sekoittele puolessa välissä
1 rkl chia-siemeniä
2 ½ dl täysjyvämuroja
½ dl kaakaonibsejä
1 dl gojimarjoja karkeana rouheena
½ dl kuivattuja karpaloita karkeana rouheena
dl kuivattuja aprikooseja rouhittuna
  • lisää 
dl mantelivoita
dl hunajaa
3 rkl kookos- tai intiaanisokeria
tl suolaa
½ tl vaniljasokeria
  • mittaa kattilaan ja kuumenna
  • kaada mysliseokseen ja sekoita hyvin
  • kaada massa noin 20 x 20 cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla
  • painele massa tasaiseksi ja tiiviiksi levyksi vuoan pohjalle
  • nosta kylmään 30 minuutiksi
  • ota jähmettynyt myslilevy vuoasta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi
  • säilytä tiiviissä astiassa ja mielellään viileässä




4 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan blogin löysinkään! Toinen toistaan ihanampia herkkuja. Tuo päärynäkakku menee ainakin heti testiin. Nami! Jään lukijaksi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! Nyt kun on saatu sadan lukijan raja rikki niin pitäisi laittaa jo luvattu arvontakin käyntiin :)

      Poista