keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulun makeisia


Yksi päivä vierähti mukavasti nameja tehtaillessa. Nameista kasasin "joulukukkasia" ja osa jäi tietysti itselle. Tänä vuonna tuli tehtyä maitosuklaafudgea, kaneli-calvadostryffeleitä, maitosuklaahasselpähkinöitä, kookospalloja sekä maapähkinälevyä.


Maitosuklaafudge
noin 20 palaa

1 ½ dl kuohukermaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ rkl siirappia
25 g voita
  • mittaa kattilaan ja kuumenna 116 °C
80 g maitosuklaata
50 g wienernougat-rouhetta
  • yhdistä kuuman fudgemassan kanssa
  • vatkaa hetki, kunnes massa vaalenee ja kuohkeutuu
  • kaada foliolla vuorattuun vuokaan (noin 15x15 cm) ja ripottele vielä pinnalle wienernougat-rouhetta
  • nosta kylmään jähmettymään
  • leikkaa paloiksi ja dippaa halutessasi maitosuklaaseen
  • säilytä viileässä




Kaneli-calvadostryffelit
noin 30 kpl

50 g kuohukermaa
20 g calvadosta
6 g hunajaa
¼ - ½ tl kanelia
  • mittaa kattilaan ja kiehauta
150 g maitosuklaata
25 g tummaa suklaata
30 g voita
  • yhdistä kuuman kermaseoksen kanssa ja sekoita tasaiseksi
  • nosta kylmään jähmettymään
  • pyörittele massasta palloja ja nosta vielä kylmään jähmettymään
valkosuklaata
  • dippaa tryffelipallot valkosuklaaseen ja anna jähmettyä
  • dippaa uudestaan ja kierittele ritilän päällä samalla, kun suklaa alkaa jähmettyä (röpelöinen pinta)
  • säilytä viileässä




Maitosuklaahasselpähkinät

hasselpähkinöitä
  • paahda 200 °C uunissa noin 10 minuuttia
  • pyörittele liinan välissä, jotta kuoret irtoaa
maitosuklaata
  • laita pieni määrä sulatettua suklaata pähkinöiden sekaan ja nosta leivinpaperille haluamasi kokoisia pähkinäkekoja
  • anna jähmettyä
  • dippaa pähkinäkeot uudestaan suklaaseen ja anna jähmettyä
  • koristele haluamallasi tavalla


Kookospallot
noin 30 kpl

50 g kookosmaitoa
30 g kermaa
100 g kookoshiutaleita
40 g kookossokeria
25 g kookosöljyä
  • sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi
  • nosta kylmään vähintään tunniksi
  • pyörittele massasta palloja ja nosta vielä kylmään
tummaa suklaata
  • sulata suklaa ja dippaa pallot suklaaseen
  • koristele haluamallasi tavalla
  • säilytä viileässä




Maapähkinälevy
noin 20 palaa

1 ¼ dl raakasokeria
¾ dl vaaleaa siirappia
½ maustemitta suolaa
¼ dl vettä
  • mittaa kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut
100 g suolapähkinöitä
  • lisää ja kuumenna 150 °C
1 rkl voita
½ tl leivinjauhetta
  • lisää
  • kaada massa leivinpaperille levyksi ja anna jähmettyä
  • taittele paloiksi




6 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja ja niin kauniisti esillä:)

    VastaaPoista
  2. Upeita! Oikein Mukavaa ja Makoisaa Joulua.

    VastaaPoista
  3. Kiitos :)

    Ihanaa joulun aikaa myös teille!

    VastaaPoista
  4. http://kokkaajabloggaa.blogspot.fi/ jo muutaman vuoden leiponut ja kokannut 15- tyttö toivoisi blogilleen seuraajia ja vinkkejä antavia ihmisiä jotka ovat myös kiinostuneita leipomisesta ja kokkailusta ja myös vaikka kirjoittavat blogejakin :)

    VastaaPoista